Skoletjenesten

Ærø Museum har flere forskellige tilbud til skoleklasser. Vi giver eksempelvis gerne en rundvisning på vores museer eller en byvandring i Ærøskøbing til fordelagtige priser.

 

Derudover tilbyder vi skoleklasser en spændende Historiesafari i Ærøskøbings gader, hvor man med Ipads kommer rundt i byen og scanner skjulte QR-koder. Her får eleverne ægte historier om Ærøske skæbner serveret med levende billeder og sjove opgaver, der skal løses undervejs.

Historiesafari i Ærøskøbing

På Søbygaard kan man kaste sig i lag med naturens luner ved at besøge aktivitetscentret "Kys Frøen", der giver mulighed for blandt andet bueskydning, gps-skattejagt, bålmad, forsøg med sol- og vindenergi samt meget mere. Der er udførlige vejledninger til aktiviteterne, og personalet hjælper jer gerne i gang. Kys Frøen er både for skoleklasser, mindre grupper og børnefamilier. Kontakt museet for mere information samt booking.
Se alle Kys Frøen aktiviteterne her.

Museet har sammen med de andre sydfynske museer udviklet et maritimt skolemateriale med tilhørende lærerplaner og vejledninger mm.

Materialet kan ses ved at følge dette link: Med saltvand i blodet

Ærø Museum samarbejder med Lejrskoleportalen om dagsaktiviteter for lejrskoler.

Prøv f.eks. at lave våbenskjold og bliv en mester i sværdkamp. Klassen får instruktion i sværdkamp, lærer om heraldik og få skjoldene med hjem.

Læs mere her: lejrskoleportalen.dk eller kontakt os.

Ærø Museum stiller sig gerne til rådighed, hvis I derudover har nogle idéer eller ønsker. Det er blot at kontakte os, så finder vi ud af noget.