Sæson 2020 på Søbygaard
Søbygaard

Sæson 2020 på Søbygaard

Åbent alle dage fra kl. 10-16 fra den 29. maj til den 18. oktober 2020 på  Søbygårdsvej 2-4, 5985 Søby, Ærø, tlf. 62581676 i sæsonen. Entré inkl. udstillinger: Børn gratis, Voksne 60,- kr. Kys Frøen aktiviteter for børn 35,- kr. inkl. materialer.

I nordre længe kan man opleve "De malende musikere" (Thomas Agergaard, Ole Fick, Flemming Quist Møller, Troels & Lars Trier, Billie Koppel, Birgit Løkke og Peter Viskinde).

Udstilling med de Malende Musikere

Gruppen Malende Musikere samledes første gang i 2011 til en udstilling i Munkeruphus ved Dronningmølle i Nordsjælland ud fra den idé, at der er en symbiose mellem musikken og billedkunsten og det faktum at mange kunstnere udtrykker sig gennem begge medier.

Ideen og sammensætningen af kunstnere var åbenbart god, der var stor interesse for udstillingen.
Allerede året efter udstillede gruppen i Dronninglund Kunstcenter nord for Aalborg, og siden er det gået slag i slag med udstillinger over det ganske land.

Således gæstede gruppen også Søbygaard i sommeren 2015.

Gruppen som sådan er ganske løst og anarkistisk sammensat. Ingen programpunkter og ingen fælles malestil. Ingen regler udover god opførsel overfor hinanden og en musikalsk tilgang til livet og kunsten. 

Der har været forskellige kunstnere tilknyttet gruppen, men den faste grundstamme gennem alle årene har været Thomas Agergaard, Ole Fick, Flemming Quist Møller, Troels Trier og Lars Trier.

Ved årets udstilling på Søbygaard glæder vi os endvidere til at byde velkommen til Billie Koppel, Birgit Løkke og Peter Viskinde.

KUNSTNERNE

Lars Trier er konservatorieuddannet guitarist og har både spillet det klassiske koncertrepertoire og været med i mange sammenhænge på den rytmiske musikscene blandt andet som guitarist i kunstnerkolletivet Røde Mor.

Gennem mange år var Lars Trier docent i klassisk guitar ved Det kgl. danske Musikkonservatorium i København.
Han har sideløbende arbejdet som forfatter og illustrator af børnebøger og har i mange år udstillet værker i collage og akryl blandt andet med gruppen Malende Musikere.

Underfundige og humorfyldte, tegneserieagtige malerier, ofte med parafraser over verdenskunstens motiver og temaer.

Thomas Agergaard er jazz saxofonist, komponist og kunstner. For ham er der en stor sammenhæng mellem musik og maleri – det er en indre nødvendighed og noget intuitivt, der opstår i fordybelsen. Materialet arbejder for ham og han følger med i processen, indtil han føler noget er i balance. Det er en vild og fantasifuld skaberglæde, der driver ham og en lyst til at eksperimentere, så både farver og form går op i en højere enhed og når hinanden og udfordre beskueren.

For Thomas Agergaard er der flere verdener og han befinder sig i én af dem eller et sted midt imellem og skildre det mellemrum eller den verden. Det bliver til et billede af noget, som måske er en del af noget større.

Hans motivverden er som musikalske lydbilleder i et energifyldt geometrisk formsprog, hvor beslægtede mønstre og former sættes op mod hinanden og forstærker den visuelle oplevelse. De kunstneriske udladninger opstår i nuet i et naturligt flow, hvor han ikke har et specifikt motiv i tankerne, men oplever at blive til et talerør for ubevidste tanker og følelser. Efter det vilde spontane flow, hvor processen har forført ham, og grundformen er lagt, strukturerer han elementerne, og han ender ud med en koncentreret form af uendelige kombinationer og stærke farve variationer, der på en gang samler sig og skubber sig fra hinanden.

Thomas Agergaard giver os en fantasifuld verden, hvor formen og farverne høres og mærkes og sætter positive spor i os.  

©Af Kirsten-Marie Hedeland, Kunstanmelder ved Kunstavisen og Tv programvært på ”Kunst for Tiden”. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Flemming Quist Møller og Thomas Agergaard

Flemming Quist Møller

Billie Koppel er en dansk sangerinde og sangskriver, som næsten bogstaveligt er vokset op på scenen. Billie er datter af Annisette og Thomas Koppel (The Savage Rose).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Årets udstillere på slottet er Luca Berti, som tidligere har præsenteret sin fortoudstilling "Menneske og natur" på Ærø Museum i Brogade i Ærøskøbing.Hans nye fotoudstilling "Ø-FOLK de sydfynske øer".

Ø-FOLK De sydfynske Øer

Luca Berti

Særudstillingen “Ø-folk – De sydfynske Øer” viser en række af Luca Bertis fotografier fra Det sydfynske Øhav, som er blevet til på fod- og cykelrejser fra 2011 til 2020 på Ærø, Birkholm, Strynø, Langeland, Thurø, Tåsinge, Hjortø, Drejø, Skarø, Avernakø, Lyø og Bjørnø

Med et antropologisk blik dokumenterer Luca Berti landskaber og landsbyer, kirker og gårde samt de mennesker, der på én gang har formet og selv er formet af disse omgivelser. Billederne er æstetiske kunstværker og kulturhistoriske dokumentationer af menneske og landskab i det 21. århundrede.

De stemningsmættede, sort/hvide analoge fotografier skildrer de sydfynske øer, øboerne og de omgivende landskaber i fortættede, melankolske og næsten tidløse stemninger. Igennem fotografens linse ser vi glimt af nutidens landboliv og inviteres til at reflektere over det gensidige forhold mellem menneske og natur.

Luca Berti er født i Firenze i 1978. Han har været bosat i København siden 2008. Han har med sine kulturhistoriske projekter samarbejdet med en række nationale og regionale museer i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Italien. Indtil nu har han udgivet 10 fotobøger om livet og kulturen i de nordiske lande.

Tak til Langelands Museum, Den fynske Landsby, Karen Margrethe Fabricius, Ærø, Sanne og Lars Milling, Gl. Elmegaard, Drejø, Preben Sørensen, Skarø, Gitte Loftlund, SommerSild, Skarø og de mange øvrige, som velvilligt har stillet sig til rådighed for projektet. Uden denne opbakning ville udstillingen ikke være mulig.

Udstillingen er støttet af Kulturregion Fyn og Søbygaards Venner – tusind tak for det.

Et udvalg af billederne er til salg. For mere information se hjemmesiden www.lucaberti.com @lucabertifoto

Fisker, Langeland

Landskab, Lyø

Søndevej, Lyø

 

 

Ung bonde, Ærø

Senest ændret fredag, 09 oktober 2020 08:49
(0 bedømmelser)

Skriv en kommentar